back to news

Studio Visit Young collectors circle

Op zaterdagmiddag 22 april bezoeken we de studio van Levi van Veluw, gelegen in Zaandam (zie foto).

Levi van Veluw (Hoevelaken, 1985) studeerde in 2007 af aan de ArtEZ kunstacademie in Arnhem en staat bekend om zijn veelzijdige, multidisciplinaire oeuvre: Levi van Veluw maakt zowel fotografie, videokunst, sculpturen, installaties en tekeningen. Een serie uit zijn afstudeerproject 'Landscapes', bestaande uit zelfportretten waarbij hij zijn gezicht transformeert in een landschap, werd beloond met de International Photo Award in New York. Al snel werd zijn werk wereldwijd opgepikt, en volgden tentoonstellingen en projecten in o.a. New York, Basel en Shanghai.

Een van zijn recente installaties is de tentoonstelling in Marres, Centre for Contemporary Culture in Maastricht (2015). Van Veluw toverde het hele museum om tot een soort van droomwereld, waar je door een wirwar van gangen steeds dieper in de vervreemdende, allesomvattende installatie meegezogen wordt. De installatie bevat allerlei elementen uit eerder werk, maar markeert ook een verschuiving in zijn werk van vorm- en materiaalonderzoek naar de donkere thematiek van angst, controleverlies en eenzaamheid.

Levi van Veluw wordt o.a. vertegenwoordigd door Galerie Ron Mandos, waar zijn werk door diverse kunstcritici als één van de hoogtepunten van de gerenommeerde The Armory Show in New York (2017) werd genoemd. 

INFORMATIE 
Deze activiteit is toegankelijk voor leden van de Young Collectors Circle en/of op uitnodiging. Voor geïnteresseerden stellen we graag een aantal kaarten ter beschikking. Wil je er bij zijn? Stuur dan een mailtje naar info [at] youngcollectorscircle.nl.

Vervoer is op gelegenheid. We verzamelen om 14:00u precies bij de studio. Je ontvangt het juiste adres via email.